Wilt u uw spuitlicentie gaan halen?

Na jaren in de groenvoorziening te hebben gewerkt vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging binnen mijn werk. Ik heb tien jaar geleden via een werk en leer traject een mogelijkheid gekregen om richting een betaalde baan toe te werken. Nadat mij deze kans is geboden heb ik deze met beide handen aangegrepen. Ik heb mijzelf toen opgewerkt naar medewerker groenvoorziening en ik heb hier jarenlang met plezier gewerkt. Ik heb door de jaren heen veel ervaring kunnen op doen met verschillende soorten planten en het onderhoud daarvan. Daarnaast heb ik veel mogen leren over het gebruik van bepaalde mechanisatie die wij gebruiken tijdens de groenvoorziening. Zo heb ik veel mogen leren over maaiers, handmaaiers, kettingzagen en het gebruik en onderhoud van deze machines. Zo heb ik door de jaren heen veel geleerd over de onderhoud van met name gemeentetuinen. Omdat ik na deze jaren weer op zoek was naar een volgende stap wilde ik mijn focus verleggen van het onderhoud van (gemeente) tuinen naar meer het groen binnen de kassen. Het gaat bij werken binnen kassen meer over de onderhoud en de voeding van planten die moeten groeien. Binnen de kweek van bepaalde gewassen is de groei een belangrijk onderdeel. Om deze groei te kunnen waarborgen en te kunnen beschermen, is men genoodzaakt om hier ook gewasbeschermingsmiddelen voor te gebruiken. Om deze gewasbeschermingsmiddelen toe te kunnen passen is een spuitlicentie nodig. Dit had ik van te voren uitgezocht via de werkbegeleider waar ik onlangs een gesprek mee heb gehad over dit onderwerp. Hij raadde me aan te gaan onderzoeken waar ik een spuitlicentie zou kunnen halen. Over de kosten van het behalen van deze licentie kon ik later met hem over in gesprek. Ik heb toen op het internet gezocht naar onderwijsinstellingen waar ik een spuitlicentie kan halen en kwam toen al snel uit op de website terratrainingen.nl

Een spuitlicentie of andere opleiding

Op de website trof ik veel informatie aan over de verschillende trainingen en licenties die gevolgd kunnen worden bij terratrainingen.nl . Zoals ook de spuitlicentie waar ik naar op zoek was. Ik las dat ik deze licentie bij terratrainingen.nl zou kunnen behalen. Ik ben toen enthousiast verder gaan lezen omdat ik erg benieuwd was wat het inhoudt en hoe ik hier verder werk van zou kunnen maken. Nadat ik uiteindelijk veel informatie had gelezen heb ik de stap genomen om contact op te nemen. Ik heb hen toen een mail gestuurd en de informatie opgevraagd die ik graag wilde weten. Met name de kosten en de duur van het behalen van deze licentie waren voor mij erg belangrijk om te weten. Binnen een week had ik een reactie en kon ik met het kostenplaatje naar mijn werkbegeleider. Deze heeft toen mijn verzoek om de spuitlicentie te halen, goedgekeurd. Binnenkort kan ik beginnen met de cursus spuitlicentie en kan ik daarna een traject beginnen binnen de kassen.

Bent u ook benieuwd naar het halen van een certificaat binnen het groen?

Wanneer u benieuwd bent welke mogelijkheden u heeft om te groeien binnen het groen? Overweegt u dan eens om:

  • Een bezoekje te doen aan deze website
  • De informatie op te zoeken waar u belangstelling bij heeft
  • Een informatief gesprek te voeren met één van de medewerkers van terratrainingen.

Ik ben erg blij dat ik deze spuitlicentie ga halen en hiermee blijf ik werken aan mijn vaardigheden in het groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *