Wat zijn wasbare wattenschijfjes?

wasbare wattenschijfjes

We leven in een tijd waarin iedereen steeds meer bezig is met het milieu en met duurzaamheid. Dat kan al in hele kleine stappen in huis namelijk door het gebruiken van herbruikbare producten zodat je niet steeds producten hoeft weg te gooien en nieuw hoeft te kopen. Zo ook bijvoorbeeld wasbare wattenschijfjes. Wattenschijfjes worden een hele hop gebruikt en mensen die deze gebruiken, doen dit vaak meerdere keren per dag. Het is dus altijd een goed idee om te gaan voor de wasbare variant omdat dit niet alleen het milieu scheelt, maar ook in de portemonnee. We gaan een kijkje nemen bij wat dit precies is, maar ook wat de voordelen zijn.

wasbare wattenschijfjes

Wat zijn wasbare wattenschijfjes?

Een normaal wattenschijfje is vaak gemaakt van watten. De schijfjes zijn bedoelt om bijvoorbeeld make up mee te verwijderen of het gezicht te reinigen. Wanneer je dan kijkt dat het vaak meerdere schijfjes zijn om een gezicht mee te reinigen, gaan er dus een hele hoop wattenschijfjes door. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarom is het een goed idee om de wasbare variant te kopen. Deze variant wordt namelijk gemaakt van bamboe en katoen en kan dus na het gebruik gewassen worden. Hierdoor hoef je niet de schijfjes weg te gooien na gebruik, maar kun je deze wassen en vervolgens dus opnieuw gebruiken.

Voordelen van wasbare wattenschijfjes

Maar wat zijn dan de voordelen van deze schijfjes? Allereerst is het dus zo dat je ze vaker kunt gebruiken. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van wattenschijfjes die gemaakt zijn van wat. Deze vallen namelijk veel sneller uit elkaar en soms heb je er meerdere nodig om het gezicht te reinigen. De variant die gemaakt is van bamboe en katoen is beter voor de huid en als laatst is het ook nog eens zo dat dit veel beter voor het milieu is. Er hoeft geen plastic gebruikt te worden voor de verpakking en je hoeft niet steeds nieuwe te kopen. Ook heel fijn voor de portemonnee dus en niet alleen voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *