Wat zijn de voordelen van een portfolio als student?

Als je creatief-student bent dan heb je een grote kans dat er is aangeraden om een portfolio bij te houden. Dit gaat voor de meeste kunstzinnige outlets, of je nou model bent, kunstenaar, mode ontwerper of technisch ontwerpster. Je dacht misschien dat het alleen ging om een portfolio maken voor school, maar je kan er nog veel meer mee. Het is namelijk ook de manier om je werk te kunnen presenteren aan de buitenwereld. Het laat zien dat je het serieus neemt en het is super handig om altijd bij je te kunnen hebben, want je weet maar nooit wanneer je een belangrijk iemand tegen gaat komen aan wie je je werken kan laten zien. Zo’n handig portfolio kun je maken via de website van Simulise. Maar waarom is het nog meer een groot voordeel om een portfolio te hebben?

Zelf bijhouden

Je kan met een portfolio ook voor jezelf alles bijhouden. Als je constant bezig bent met het maken van alles en nog wat, is de kans groot dat je na een aantal jaar een hele wirwar aan kunstwerken, foto’s prints, noem maar op, hebt. Dit kan heel chaotisch zijn en vooral als er stukken werk zijn waar je buitengewoon trots op bent is het goed om die allemaal op een plek vast te leggen. Je portfolio kan de perfecte plek zijn. En een handige portfolio is daardoor ook heel leuk om te maken. Je gaat door al je werken heen en moet kiezen welke jou het beste representeren, welke jij het meest trots op bent en welke je denkt het meest andere mensen aan te kunnen spreken. Je portfolio kan een hele mooie plek zijn waar je zelf op terug kan kijken naar de highlights als het ware. Om zo een mooie collectie te hebben van al je trotse werken is niet alleen heel erg gunstig maar ook heel erg speciaal, zo iets koester je zeker!