Verbeter je gespreksvaardigheden via een workshop gesprekstechnieken

De taal waar wij mensen gebruik van maken heeft eigenlijk een soort scheppend vermogen. De woorden die we gebruiken vormen als het ware de werkelijkheid. De betekenis van woorden ontstaat immers door de interpretatie van de mens en de input die we krijgen door de dingen om ons heen. De hele cultuur is in die zin ook een product van onze taal. Daarom zie je in andere taalgebieden vaak ook hele andere culturen met andere gebruiken en ook de normen en waarden verschillen vaak per cultuur en taalgebied. Zonder taal zou de mens ook niet in staat zijn om te denken en als we niet konden denken en spreken, dan konden we ook niet goed met elkaar communiceren. Misverstanden ontstaan vaak ook door miscommunicatie. Wat je vandaag de dag vaak ziet is dat men eigen definities gaat hanteren van bepaalde woorden of concepten. Als twee mensen vervolgens gaan debatteren over een onderwerp waar ze beide een volstrekt eigen interpretatie van hebben, dan wordt er vooral heel erg langs elkaar heen gepraat. Omdat de taal zo belangrijk is en vooral ook heel flexibel, is het belangrijk dat je gesprekvaardigheden goed zijn ontwikkeld. Taal is veel meer dan een manier om de werkelijkheid te beschrijven. Met taal kun je overtuigen, manipuleren, emoties oproepen, logisch redeneren, beledigen complimenteren, et cetera. Taal heeft daardoor veel meer een praktische waarde en is veel meer dan alleen beschrijvend. Als taal enkel beschrijvend was, dan konden we immers ook niet genieten van poĆ«zie. Vanwege deze praktische functie van taal, is het belangrijk dat je die functie goed kunt benutten. Daarom is het zeker in je eigen voordeel om een workshop gesprekstechnieken te volgen. Tijdens een dergelijke workshop gesprekstechnieken die je kunt volgen bij tijdwinst.com, leer je dus specifieke technieken die jou in verschillende situaties verder helpen. Dankzij deze workshop gesprekstechnieken leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om je op comfortabele wijze door iedere gespreksituatie heen te slaan. Dat is fijn, want daardoor krijg je ook vanzelf het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om een gesprek te beginnen of om op de juiste manier te reageren wanneer iemand jouw aanspreekt. Kijk daarom ook gerust eens op de site van gesprekstechnieken.nl voor meer informatie over deze workshop gesprekstechnieken. Op de site kun je meteen ook meer te weten komen over welke vaardigheden en technieken je precies leert en wat je daar vervolgens mee kunt doen in de praktijk. 

Kijk op de website en ontdek de workshop gesprekstechnieken

Als je meer wilt weten over deze workshop, dan kun je zoals gezegd terecht op de site van gesprekstechnieken.nl. Hier kun je je ook meteen aanmelden voor de workshop gesprekstechnieken. De workshops duren een dag en vinden uiteraard op verschillende momenten plaats. Je kunt dus een dag en locatie selecteren die jou uitkomt en volgens kun je je inschrijven voor de workshop gesprekstechnieken. 

Surf naar tijdwinst.com voor meer workshops

Via de site van tijdwinst.com kun je ook meteen zien welke cursussen, trainingen en workshops je zoal nog meer kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan cursussen als: 

  • Feedback geven
  • Leidinggeven
  • Snellezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *