Hbo Automotive Business Management Opleiding – IVA Business School

college

Ben jij altijd al onder de indruk geweest van mooie auto’s? Wilde je zo lang mogelijk in de auto blijven zitten met je vader of moeder? Kon je niet stoppen met het opnoemen van alle automerken? Hoe geweldig zou het zijn om van je passie je beroep te maken? Dat is namelijk zeker mogelijk met de automotive hbo-opleiding op de IVA Business School, een school waar je jezelf uitstekend kunt ontwikkelen binnen de automotive branche. 

Hbo automotive in het kort

De automotive hbo-opleiding van de IVA biedt de studenten verschillende kansen. Zo kun jij straks meewerken aan de koers binnen een innovatief bedrijf in de automotive sector. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om zelf een onderneming te starten, waaraan je een eigen revolutionaire twist kan geven. Deze opleiding biedt studenten kansen op een succesvolle carrière. De praktische kant van de vakken is gericht op de automotive wereld. Dit zorgt ervoor dat theorie en praktijk dicht bij elkaar liggen. Hierdoor kunnen studenten zichzelf gemakkelijk aan de interessante praktijk koppelen. IVA heeft een goede naamsbekendheid in de branche, waardoor je snel aan het werk komt na je opleiding.

Welke beroepsmogelijkheden zijn er met de hbo automotive opleiding van de IVA?

Met een bachelordiploma hbo automotive kun je diverse functies in Nederland (of in het buitenland) bekleden. Uiteraard speelt de gekozen specialisatie ook een rol, maar je kan denken aan een baan als: ondernemer, autoverkoper, projectmanager, verkoopleider, vestigingsmanager, jachtmakelaar, technisch manager, accountmanager en dergelijke rollen.

Welke vakken komen aan bod tijdens de hbo automotive opleiding van de IVA?

Het is belangrijk dat je eerst een solide basis hebt. In het eerste en tweede leerjaar van de automotive opleiding (en dat geldt ook voor de nautische opleiding) wordt er een breed scala aan vakken aangeboden. Er wordt kennis gemaakt met de volgende vakken: economie, bedrijfsmanagement, recht, bedrijfseconomie, marketing, verkooptechniek en bedrijfscommunicatie. In het derde jaar is het tijd voor de verdieping, hierin wordt er geen specifieke focus meer gelegd op de automotive industrie. De focus gaat nu uit naar diverse managementvakken. Specifiek gezien hebben we het dan over onder andere: international business, financieel management en marketing. Daarnaast word je in het derde jaar klaargestoomd voor de afstudeerstage in het laatste jaar. Tijdens de afstudeerstage schrijf je  in teamverband als consultant een strategisch plan voor een bedrijf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *